Blog

Blog

view:  full / summary

Ik ben de klei

Posted on April 2, 2019 at 12:25 AM Comments comments (3)

Jesaja 64:7

'Toch, Heer U bent onze Vader. Wij zijn de klei en U bent de pottenbakker, wij zijn het werk van Uw hand.'                  

Geef uzelf over aan de Heer, want Hij zorgt voor jou.

"Kneed mij, maak mij, gebruik mij, Heer." 

Wij zijn een instrument in Gods hand. De Heer leert me omgaan met mensen, hoe omgaan met verschillende persoonlijkheden. Hij leert me om meer geduld te hebben, om mijn zelfbeheersing te ontwikkelen. Ik leg mijn leven in Zijn hand en Hij leert me dingen.

Hij kan ons veel mooier maken en veel meer met ons doen in een vingerknip dan wat wij ooit kunnen doen in heel ons leven. God is goed en wilt goede en mooie dingen voor ons.

Tessa Coene 


Bevrijding van angsten

Posted on November 22, 2018 at 9:30 AM


In de zomer van 2017 werd ik ernstig ziek. Op de laatste dag dat ik thuis was kwam er een gevoel over mij dat ik het niet ging halen, ik belde mijn moeder en smeekte haar om vlak na haar werk rechtstreeks naar huis te komen omdat ik zo bang en bezorgd was. Toen zij was thuisgekomen werd ik nog zieker en ben ik met de ziekenwagen meegevoerd. Eindelijk veilig, dacht ik.

Ik was in goede handen en hoefde niet meer voor mezelf te zorgen. Een week later mocht ik naar huis en was zo verschrikkelijk bang en ongerust omdat ik dacht dat er opnieuw iets zou gebeuren waarop ik geen controle over mijn lichaam zou hebben, dat resulteerde in verschillende paniekaanvallen op een dag. Ondertussen begon mijn maandenlange genezingsproces en heb ik de mensen van de gemeente leren kennen. Wat een liefdevolle bende. In die maanden kreeg ik last van tinnitus en werden de paniekaanvallen nog erger. Tijdens al dit gebeuren zag ik een psychologe voor die angstaanvallen, na 6 of 7 maanden therapie waren we nog niet veel verder. In de lente van 2018 gingen we met de gemeente op gemeentekamp.

Zoals iedere avond hadden we een dienst met aanbidding, gebed, enz.. opnieuw kreeg ik angsten, ik had er genoeg van!

Ik ging naar een oudste en vroeg om voor mij te bidden, verschillende mensen hebben gebeden voor mij. Even later zongen we het liedje, "break every chain". Toen we dat lied zongen stond ik op het topje van de aarde, ik voelde me een overwinnaar, ik voelde me zo sterk. De bijbel zegt, we zijn meer dan een overwinnaar door Hem die mij kracht geeft.

Na dit prachtige weekend en nog enkele weken later realiseerde ik opeens dat ik al een tijdje geen angsten meer heb gehad.

Ik was de Here zo dankbaar en was zo blij met mijn bevrijding. Dank U lieve Hemelse Vader! ❤

Tessa Coene


 

Komt tot rust

Posted on September 2, 2018 at 11:05 AM Comments comments (0)

Matt. 11:28-30


"Komt tot Mij, allen, die vermoeid en belast zijt, en Ik zal u rust geven;neemt mijn juk op u en leert van Mij, want Ik ben zachtmoedig en nederig van hart, en gij zult rust vinden voor uw zielen; want mijn juk is zacht en mijn last is licht."


Wat een liefde! Als je Jezus de Heer van je leven maakt, draagt Hij jouw lasten en zorgen.


1 Peter 5:7

"Werpt al uw bekommernis op Hem, want Hij zorgt voor u."


Marieleen Verweire


Rss_feed